Fogalmam sincs, kinek küldték, mert titkos másolatokban, persze.
És körbekérdezve a szerkesztőségben, más nem kapta meg; így abban sem vagyok biztos, hogy a nyilvánosságnak (is) lettek szánva ezek a szavak. De mivel az aláírásban hivatalos titulusok virítanak, hát úgy döntöttem, kijöhet, nemű?

És arról sincs fogalmam, hogy miért küldte.

És azt is tudom, hogy tisztességes urinő nem kezd és-sel mondatot, pláne nem írásban.

Csak hát átlépődött már néhány határ.
ÉS most én is átlépődtem.

Szó szerinti idézet következik:


Kedves Partnerünk!

Mivel Médiatanács tagként megbízatási időm a mai nappal véget ért, ezért kérem engedje meg, hogy egy kicsit személyesebb hangvételű levélben búcsúzhassam el Öntől, Önöktől. Megtisztelő volt közel 9 éven keresztül dolgozni a Médiatanácsban, koordinálni támogatási programját, a Magyar Média Mecenatúra programot.
Azt hiszem, bátran kijelenthető, hogy az elmúlt évtized fantasztikus magyar filmes sikereiben a Médiatanács és az általa életre hívott Magyar Média Mecenatúra program is kulcsszerepet játszott. Pályázati rendszerünkön keresztül ezen időszak alatt több mint 12 milliárd forinttal járultunk hozzá közel 1400 kortárs magyar alkotás létrejöttéhez. Kilenc év hosszú idő, ezalatt nemcsak az idősebb vagy középgenerációs  alkotók jutottak lehetőséghez, de egy új, fiatal filmkészítő generáció indult útjára és mutatta meg nemcsak Európának, de az egész világnak, hogy a magyar filmmel és a magyar filmes alkotókkal érdemes és kell is számolni. Legszebb reményeinket is messze túlszárnyalták a Mecenatúra programban támogatott filmek sikerei, több mint 400 rangos hazai és nemzetközi elismerés, amelyek közül a leghangosabb az Oscar-díj, a legutóbbi egy Emmy-díj jelölés, de a legfontosabb siker a több millió magyar néző elérése, szórakoztatása volt. 
A Médiatanács, a Mecenatúra programon keresztül közel 3000 alkalommal, 10 milliárd forint értékben támogatta a helyi televíziók és rádiók működését, fenntartását és színvonalas rádiós és tévés műsorok elkészítését. Nagy öröm számomra, hogy érdemben hozzájárulhattunk sok száz hazai helyi televízió és rádió folyamatos és kiszámítható működéséhez.
Izgalmas korszak zárult le az én életemben a mai nappal, megtisztelő volt számomra Önökkel dolgozni. Kollégáimmal közösen folytatott munkánkat mindig a segítő, támogató szándék vezérelte, törekedtünk a minőségre, valamint arra, hogy nyílt és őszinte párbeszédet folytassunk a szakmával.
Elnézésüket kérem, mert bizonyára volt, hogy hibáztunk, hibáztam, talán nem is egy esetben, de higgyék el mindig a legjobbra törekedtünk.
Erős reményre és bizakodásra ad okot, hogy a médiaszolgáltatók támogatását folytatni fogja a Médiatanács, a Mecenatúra program filmes részét pedig szakmai szervezet vette és veszi át jogutódként, kötelezettséget vállalva arra, hogy folytatja a munkát, értőn segíti tovább a magyar film ügyét.
Végezetül engedjék meg, hogy áldott, békés karácsonyt, valamint sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánjak Önöknek!


Tisztelettel:

dr. Kollarik Tamás
a Médiatanács tagja
a Magyar Média Mecenatúra program koordinátora